Zoeken in deze blog

zaterdag 19 maart 2011

Recept: Falafel-caramba

45 minuten bereiden
Ongeveer 778 kcal
4 personen

Nodig:
8 pitabroodjes
500 gram iets kruimige aardappelen
2 uien
2 bakjes falafel ( 400 gram )
Een groot zakje sla naar keuze
Carambasaus
Pittige knoflooksaus
Roerbakolie, of eventueel gewone olie
Veel kruiden naar keuze!

1. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen. Schil de aardappelen en snijd deze in partjes, leg ze in het water.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een grote platte pan en bak hierin 10 minuten de uit. Houd deze apart.
3. Laat een eetlepel olie in diezelfde pan heet worden. Dep de aardappelen goed droog en spreid deze zoveel mogelijk uit over de bodem van de pan. Dek de pan af met een deksel en laat de aardappelen in 10 minuten bijna gaar worden.
4. Verwarm de oven voor op 200 graden ( dit kan verschillen per oven, dus houd je broodjes straks goed in de gaten! ). 5. Haal de deksel van de pan en vroeg de ui en alle kruiden toe. Ik heb er wel 10 gebruikt, maar dat zal ik jullie bespare. Dit is een kwestie van jou eigen smaak. Schep dit er goed doorheen en schep de aardappelpartjes om. Zorg ervoor dat ze weer zoveel mogelijk verspreid liggen over de bodem. In de pan die ik gebruik worden de aardappels niet erg bruin. Je kunt het beste 2 grote platte pannen gebruiken, maar daar had ik helaas weinig ruimte voor.
6. Bak de falafel en de broodjes bruin.
7. Serveer met de sauzen en de sla.
Xxx Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten