Zoeken in deze blog

zaterdag 19 maart 2011

NOTD Charlotte Sophie by Medex

10 ml
Donker paars

Xxx

Recept: Falafel-caramba

45 minuten bereiden
Ongeveer 778 kcal
4 personen

Nodig:
8 pitabroodjes
500 gram iets kruimige aardappelen
2 uien
2 bakjes falafel ( 400 gram )
Een groot zakje sla naar keuze
Carambasaus
Pittige knoflooksaus
Roerbakolie, of eventueel gewone olie
Veel kruiden naar keuze!

1. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen. Schil de aardappelen en snijd deze in partjes, leg ze in het water.
2. Verhit 2 eetlepels olie in een grote platte pan en bak hierin 10 minuten de uit. Houd deze apart.
3. Laat een eetlepel olie in diezelfde pan heet worden. Dep de aardappelen goed droog en spreid deze zoveel mogelijk uit over de bodem van de pan. Dek de pan af met een deksel en laat de aardappelen in 10 minuten bijna gaar worden.
4. Verwarm de oven voor op 200 graden ( dit kan verschillen per oven, dus houd je broodjes straks goed in de gaten! ). 5. Haal de deksel van de pan en vroeg de ui en alle kruiden toe. Ik heb er wel 10 gebruikt, maar dat zal ik jullie bespare. Dit is een kwestie van jou eigen smaak. Schep dit er goed doorheen en schep de aardappelpartjes om. Zorg ervoor dat ze weer zoveel mogelijk verspreid liggen over de bodem. In de pan die ik gebruik worden de aardappels niet erg bruin. Je kunt het beste 2 grote platte pannen gebruiken, maar daar had ik helaas weinig ruimte voor.
6. Bak de falafel en de broodjes bruin.
7. Serveer met de sauzen en de sla.
Xxx Eet smakelijk!

donderdag 17 maart 2011

Recept: Fusillischotel

20 minuten bereiden, 35 minuten wachten
4 personen

Nodig:
300 gram fusilli
Een pakje ( Valess ) gehakt
Een courgette
Een zakje 30+ geraspte kaas
Een blikje tomatenblokjes
Knoflookpoeder
Zout en peper

1. bak het gehakt ongeveer 4 minuten in een klein scheutje olie.
2. Snijd de courgette in blokjes. Bak de courgette 4 minuten mee.
3. Warm de tomatenblokjes mee. Breng op smaak met de kruiden.
4. Doe de helft van de saus in een overnschaal. Dek af met de helft van de fusilli. Doe nog een keer de helft van de saus hier overheen. Bedek met de rest van de fusilli en eindig met de rest van de saus.
5. Strooi de kaas erover en bak 35 minuten in de oven, wel in de gaten houden, dit verschilt soms per oven!



Xxx

zondag 13 maart 2011

What did we eat this week? Week 4

Maandag
Groentepannetje met krieltjes, broccoli, sperziebonen en courgette en een gevulde vegetarische schnitzel met philadelphia.

Dinsdag
Roti, dit eet je door de pannenkoekjes met je vingers af te scheuren en de vulling met deze stukjes te pakken. Niet in de wrap rollen dus!

Woensdag
Kip Madras.

Donderdag
Groene tagliatelle met een saus van spinazie,tomaten en vegetarische ham en geraspte kaas.

Vrijdag
Groene tagliatelle met een saus van spinazie, tomaten, creme fraiche, geraspte kaas en vegetarische ham met een salade van ijsbergsla, komkommer, geraspte kaas en mosterd-dressing. Deze maaltijd was een 'prutje' van kliekjes maar was erg lekker! Ik ga het zeker nog een keer maken en dan maak ik er een recept van. Ik was helaas vergeten om foto's te maken.

Zaterdag
Een wit afbakpistoletje en een kommetje champignonsoep ( zonder de champignons, want ik hou niet van de structuur, haha ).

Zondag
Gekookte aardappelen met piccalilly, sperziebonen en een vegetarische schnitzel.

Voor de volgende keer beloof ik meer foto's!

Xxx

NOTD

Xxx