Zoeken in deze blog

zaterdag 2 april 2011

Recept: Echte gado gado

4 personen
Hoofdgerecht
25 minuten bereiden
Ongeveer 440 kcal

Nodig:
100 gr taugé
300 gr gado gado saus van de toko pindasaus mag ook, maar is veel minder lekker!
600 gr sperziebonen
4 gekookte eieren
250 gr zilvervliesrijst

Bereiden:
1. Kook de eieren 8 minuten.
2. Kook de sperziebonen, prik er met een vork in om te kijken of ze gaar zijn.
3. Kook de rijst zoals op de gebruiksaanwijzing.
4. Maak de saus klaar zoals op de gebruiksaanwijzing.
5. Giet kokend water over de taugé.
6. Giet de rijst af, laat deze nog even afgesloten staan.
7. Giet de sperziebonen af.
8. Laat de eitjes schrikken, pel ze en snijd ze in schijfjes.

Tip. Lekker met gebakken uitjes of seroendeng.

Eet smakelijk!

NOTD Golden Rose- nummer 18

vrijdag 1 april 2011

Recept: Spinaziewraps

4 personen
Hoofdgerecht
30 minuten bereiden
Ongeveer 480 kcal

Nodig:
8 spinaziewraps
50 gr pijnboompitten
1 teentje knoflook
150 gr ricotta
1 el oosterse wokolie/ olijfolie
50 gr rozijnen
600 gr spinazie ( voordeelzak of 2 van 300 gram )
Zout en peper

Voorbereiden:
- Haal de steeltjes van de spinazie.
- Snipper de knoflook in kleine stukjes.

Bereiden:
- Bak de knoflook een minuut in de olie.
- Doe de spinazie erbij en laat deze slinken.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Warm de wraps op.
- Meng ondertussen de pijnboompitten, ricotta en rozijnen goed door de spinazie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het spinaziemengsel op de wraps.

Eet smakelijk!

Xxx

donderdag 31 maart 2011

Recept: Broodje Frikadel Speciaal

1 Persoon
Bijgerecht
5-10 minuten
Ongeveer 390 kcal

Nodig:
2 Boterhammen ( ik heb 2 meergranenboterhammen een gebruikt, een zacht witbroodje of kadetje is lekkerder )
Uienringen
Halvanaise
Ketchup
( Vegetarische ) Frikadel

Bereiden:
1. Ontdooi het brood en bak of frituur de frikadel.
2. Beleg het brood met de halvanaise, ketchup en de uienringen.
3. Snijd de frikadel doormidden en daarna in zessen. Dek af met de andere boterham.

Tip1. Je kunt het broodje ook nog even onder het tostiapparaat doen.
Tip2. Serveer met friet of een salade.

Xxx

zondag 27 maart 2011

What did we eat this week? Week 6

Maandag
Lauwwarme salade van penne, pesto rosse, basilicum, rucola, pijnboompitten en gerookte makreel ( het recept komt nog )

Dinsdag
Verse sperziebonen, vegetarische cordon bleu en aardappelen met piccalilly

Woensdag
Frisse yoghurt curry ( recept )



Donderdag
Schmacking meal ( recept )



Vrijdag
Broccoli met roomkaassaus en rosit ( recept )



















Zaterdag
Pizza Tutti di Mare ( zonder de champignons, haha )

Zondag
Tortellini's gevuld met spinazie en ricotta met een sausje van zongedroogde tomaten en ricotta, geserveerd met ijsbergsla en komkommer en sladressing naturel zonder olie

Xxx