Zoeken in deze blog

vrijdag 6 mei 2011

Recept: Moederdag cake!

16 personen
Gebak
1 uur bereiden
Ongeveer 181 kcal per persoon

Nodig voor de cake
Een blikje ananasringen ( ong. 400 gr netto)
225 gr light kristalsuiker
450 gr zelfrijzend bakmeel
1el kokosrasp

Nodig voor het glazuur
100 gr marshmallows
30 gr poedersuiker

Nodig voor de decoratie ( niet verplicht )
1 el disco- decoratie
1 el kokosrasp

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 C.
2. Mix de ananasringen met het sap tot een puree met een staafmixer.
3. Mix de ananaspuree met de suiker, meel en kokosrasp tot een glade massa. Als het te dik is voeg je lepel voor lepel warm water toe tot er een gladde massa ontstaat.
4. Bak de cake ong. 30 minuten in de oven. Je kunt controleren of de cake klaar is door er met een sateprikker of breinaald in te prikken. Als deze er schoon uitkomt is de cake klaar.
5. Laat de cake niet te lang afkoelen, keer hem dan uit de vorm.

6. Doe de marshmallows een minuut op 600 Watt in de magnetron.
7. Roer de marshmallows goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje het poedersuiker bij de marshmallows totdat de massa bijna droog en niet goed meer te roeren is.
8. Voeg lepel voor lepel warm water bij de marshmallows onder goed roeren totdat dit de gewenste dikte heeft.
9. Smeer het mengsel meteen op de cake voordat het hard wordt.
10. Bestrooi de cake met de disco- decoratie en de kokosrasp.
11. De cake is warm het lekkerst. Koud kan hij ook gegeten worden, maar het glazuur heeft dan de structuur van een soort kauwgom, haha.

Eet smakelijk!

donderdag 5 mei 2011

NOTD Rimmel- lycra pro

NOTD voeten

Wat fijn als je moeder schoonheidsspecialiste is en haar vriendin manicure! Haha.
Oow.. en let niet op mijn voeten die op het moment een beetje verpest zijn.. :-S

Xxx

woensdag 4 mei 2011

Even tussendoor..

Omdat ik een paspoort moest aanvragen, was het natuurlijk hoog tijd voor een pasfoto aangezien deze stamt uit mijn basisschool tijd, haha. Nou, ben ik veranderd?

Xxx

dinsdag 3 mei 2011

Recept: Tonijn Tosti

1 persoon
Lunch
10 minuten bereiden
Ongeveer 387 kcal per persoon

Nodig
2 sneetjes maisbrood
2 plakken 20+ licht pittige kaas
1/2 blikje tonijn op water
1 tl kappertjes
2 ansjovisfilet
1 tl halvanaise
4 plakjes tomaat

Bereiden
1. Snijd de ansjovisfilets fijn. Laat de tonijn goed uitlekken.
2. Meng de tonijn, kappertjes, ansjovis en halvanaise goed door elkaar.
3. Beleg een boterham met de helft van het tonijnmengsel. Dek af met de tomaat en vervolgens een plakje kaas. Beleg met de rest van het tonijnmengsel en ten slotte het laatste plakje kaas.
4. Bak de tosti in een koekenpan met boter of olie. Gezonder is het om hem in een tostiijzer te bakken zonder boter of olie, maar dit is wel net zo lekker!

Eet smakelijk!

maandag 2 mei 2011

What did we eat this week? Week 11

Maandag
Rostirondjes, gemengde groenten en een maisburger

Dinsdag
Maaltijdsalade met geitenkaas, balsamicodressing, walnoten, zongedroogde tomaten en rucola met een afbakbroodje met roomboter

Woensdag
Tarly

Donderdag
Fusilli met roerbakgroenten en gehakt

Vrijdag
Gevulde paprika ( recept )


















Zaterdag
Gado gado

Zondag
Macaroni in spinaziesaus ( recept komt nog )

Xxx

zondag 1 mei 2011

Recept: Gevulde paprika

1 persoon
Hoofdgerecht
30 minuten bereiden
Ongeveer 315 kcal

Nodig
1 grote rode paprika
50 gram geraspte kaas ( slankie )
1 blikje tonijn op water ( 180 gram )
2 ansjovisfilets
1 tl kappertjes
1 el halvanaise
Zout en peper
Peterselie
Bieslook

Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 C.
2. Laat de tonijn heel goed uitlekken.
3. Snijd de ansjovisfilets fijn. Snijd de paprika open en verwijder de zaadlijsten. Knip de peterselie en bieslook in kleine stukjes.
4. Meng de tonijn, ansjovisfilets, kappertjes, halvanaise, peterselie, bieslook en eventueel nog wat zout en peper naar smaak goed door elkaar.
5. Leg de paprikadelen naast elkaar in een ovenschaal en vul deze met het tonijnmengsel.
6. Bestrooi de paprikadelen met de kaas en bak 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin is.

Eet smakelijk!

Recept: Amerikaanse gefrituurde snickers

4 personen
Nagerecht
10 minuten
Ongeveer 350 kcal

Nodig
snickers
1 tl zelfrijzend bakpoeder
225 gram bloem
Halfvolle melk
1 ei
255 gram suiker

Bereiden
1. Houd de snickers minimaal voor gebruik 6 uur in de vriezer, anders gaat deze smelten tijdens het frituren.
2. Maak een beslag van de ingredienten. Voeg de melk beetje bij beetje toe. Begin met 100 ml en blijf goed roeren totdat het de substantie van cakebeslag heeft. Het ei moet je eerst een beetje loskloppen en dan de helft aan het beslag toevoegen. De rest gebruik je niet meer.
3. Verhit de olie, je weet of deze goed heet is door er een druppel water in te doen. Als deze begint te knetteren is de olie heet, je kunt de olie gebruiken als het water stopt met knetteren.
4. Haal de snickers door het beslag en bak minimaal 2 minuten in de olie.

Serveertips: Chocoladesaus, cashewnoten in stukjes, poedersuiker, slagroom, fruit.

Eet smakelijk!