Zoeken in deze blog

vrijdag 27 mei 2011

Familierecept: Rookworst ketjap

1 persoon
Hoofdgerecht
15 minuten bereiden
Ongeveer 540 kcal per persoon

Nodig
1 vegetarische rookworst/ 2 vegetarische knakworstjes
70 gr witte rijst
150 gr sperzieboontjes
1 el ketjap manis
50 ml water
1/2 ui

Bereiden
1. Snijd de ui fijn en de rookworst in plakjes.
2. Kook de sperziebonen en de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
3. Bak de ui en rookworst, eventueel in een beetje olijfolie.
4. Meng de ketjap en water en voeg dit aan de rookworst toe.
5. Schep de rijst in een diep bord. Schep de ketjap met rookworst en ui hierover. Serveer met de sperzieboontjes.

Eet smakelijk!

donderdag 26 mei 2011

Recept: Gepofte aardappel met tonijn

4 personen
Bijgerecht
15 minuten bereiden
Ongeveer 280 kcal

Nodig
4 pofaardappels van CelaVita ( incl. zakjes yoghurt-knoflooksaus )
1 blikje tonijn op water ( 180 gr )
1 komkommer

Bereiden
1. Bereid de pofaardappelen in de magnetron zoals aangegeven op de verpakking.
2. Snijd ondertussen en komkommer in kleine blokjes, laat de tonijn uitlekken en meng deze met de yoghurt-knoflooksaus. Snijd de aardappelen in en vul ze met dit mengsel.

Serveertips. Sperziebonen en mais

Eet smakelijk!

woensdag 25 mei 2011

Recept: Vanille anijs muffins

14 personen
Gebak, tussendoor
40 minuten bereiden
Ongeveer 150 kcal per persoon

Nodig
1 pak kant-en-klare cakemix voor 12 cupcakes
40 gr anijshagel+ meer om te strooien
1 bus poedersuiker
Scheutje magere melk
2 zakjes vanillesuiker ( 8 gr per zakje )

Bereiden
1. Maak het muffinbeslag zoals de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Smelt de anijshagel met de melk in de magnetron op ongeveer 600 Watt. Roer iedere 10 seconden tot het mengsel egaal is. Meng dit door het beslag met de vanillesuiker en verdeel het over de papieren muffin vormpjes. Bak dit 25 minuten op 225 C. De muffins zijn gaar als je er een satepikker in kunt prikken die er schoon uit komt.
3. Maak glazuur door de poedersuiker met een klein beetje kokend water ( scheutje bij scheutje toevoegen ) te roeren tot een vrij dik, vloeibaar beslag. Bestrijk de muffins hier mee en bestrooi met de anijshagel. Laat in de oven afkoelen met het deurtje open.
Eet smakelijk!

dinsdag 24 mei 2011

Recept: Chocolade muffins

14 personen
Gebak, tussendoor
40 minuten bereiden
Ongeveer 150 kcal per persoon

Nodig
1 pak kant-en-klare cakemix voor 12 cupcakes
40 gr pure chocolade hagelslag+ meer om te strooien
1 bus poedersuiker
Scheutje magere melk

Bereiden
1. Maak het muffinbeslag zoals de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Smelt de hagelslag met de melk in de magnetron op ongeveer 600 Watt. Roer iedere 10 seconden tot het mengsel egaal is. Meng dit door het beslag en verdeel het over de papieren muffin vormpjes. Bak dit 25 minuten op 225 C. De muffins zijn gaar als je er een satepikker in kunt prikken die er schoon uit komt.
3. Maak glazuur door de poedersuiker met een klein beetje kokend water ( scheutje bij scheutje toevoegen ) te roeren tot een vrij dik, vloeibaar beslag. Bestrijk de muffins hier mee en bestrooi met de hagelslag. Laat in de oven afkoelen met het deurtje open.

Eet smakelijk!

maandag 23 mei 2011

What did we eat this week? Week 13

Maandag
Crunchy ovenfrites en een vegetarische frikadel met een salade

Dinsdag
Witte bonen in tomatensaus met toast

Woensdag
Makreelsalade ( recept )



Donderdag
Tagliatelle met pesto rosso, courgette, knoflook, ui en ham ( recept )



Vrijdag
Nasi

Zaterdag
Homemade pizza met ui

Zondag
Asperges, crunchy ovenfrites en een vegetarische pittige BBQ-worst

Xxx