Zoeken in deze blog

vrijdag 20 mei 2011

Recept: Tagliatelle met pesto rosso, courgette, knoflook, ui en ham

4 personen
Hoofdgerecht
20 minuten bereiden
Ongeveer 430 kcal

Nodig
250 gr tagliatelle
1 potje pesto rosso ( 90 gr )
1 courgette
2 teentjes knoflook
1 grote ui
1 pakje ( vega ) hamblokjes ( 150 gr )
1 tomaat
Knoflookpoeder, zout en peper

Bereiden
1. Kook de tagliatelle volgens de verpaking.
2. Snijd ondertussen de courgette, tomaat, knoflook en ui.
3. Bak de courgette,tomaat, knoflook, ui, ham en pesto zonder olie ( olie zit al in de pesto ).
4. Laat de tagliatelle uitlekken en roer deze door het groentenmengsel.
5. Breng op smaak met het knoflookpoeder, zout en peper.

Eet smakelijk!

donderdag 19 mei 2011

Recept: Spinaziecurry met geitenkaas

4 personen
Hoofdgerecht
20 minuten bereiden
Ongeveer 400 kcal

Nodig
2 uien
4 kleine naanbroodjes
3 tomaten
800 gram spinazie deelblokjes
8 tl kerriepoeder
100 gram geitenkaas
250 gram tagliatelle

Bereiden
1. Verwarm de oven en leg meteen de broodjes erin. Kook ondertussen de pasta.
2. Snijd de ui en de tomaat.
3. Bak de tomaat en ui in een wokpan zonder olie of boter.
4. Voeg de kerrie en spinazie toe en laat dit smelten.
5. Roer de pasta erdoor en serveer in een diep bord met het naanbroodje en brokkel de geitenkaas erover.

Eet smakelijk!

zondag 15 mei 2011

Recept: Maaltijdsalade met geitenkaas

1 persoon
Diner, lunch ( zonder naanbroodje )
15 minuten bereiden
Ongeveer 490 kcal ( incl. naanbroodje ) per persoon

Nodig
35 gr geitenkaas
100 gr rucola
2 tomaten
3 zongedroogde tomaten
1 el balsamico
1 klein naanbroodje
25 gr walnoten

Bereiden
1. Doe het naanbroodje 10-15 minuten in de oven op 250 C, zonder voor te verwarmen.
2. Snijd de geitenkaas in blokjes.
3. Scheur de rucolablaadjes iets kleiner zodat ze beter te eten zijn en verdeel ze over het bord.
4. Snijd de tomaten in blokjes.
5. Spoel de zongedroogde tomaten af met koud water en snijd ze in stukjes.
6. Hak de walnoten in tweeen.
7. Verdeel de geitenkaas, tomaten, zongedroogde tomaten, walnoten en balsamico over de rucola.
8. Serveer met het naanbroodje.

Eet smakelijk!

Tip: Broodbeleg

* Geitenkaas
* Rucolablaadjes
* Zongedroogde tomaatjes
* Walnoten
* Tomaat
* Balsamico

De ingredienten staan op volgorde van gebruik.

Eet smakelijk!