30 minuten bereiden
Ongeveer 444 kcal
4 personen
Nodig:
1 zak rosti ( 600 g )
Zout en peper
Knoflookpoeder
Paprikapoeder
1 grote ui
1 teentje knoflook
Een grote stronk broccoli
Een pakje ( vegetarische ) spekreepjes ( 150 g )
150 g roomkaas met kruiden
100 ml kookroom light
3 el olijfolie
1. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze.
2. Pel de knoflook en ui en verwijder de middenstukken. Snipper ze fijn.
3. Bak de ui en knoflook glazig.
4. Zet ondertussen de rosti op het vuur. Breng deze op smaak met zout, peper, knoflookpoeder en paprikapoeder.
5. Bak de spekblokjes mee met de ui. Bak dit ongeveer 5 minuten.
6. Voeg dan de gekookte broccoli, kookroom en roomkaas met kruiden mee. Warm dit goed door op een laag vuur.
7. Serveer met de rosti. Eet smakelijk! Xxx
Zoeken in deze blog
vrijdag 25 maart 2011
donderdag 24 maart 2011
Recept: Schmacking meal
15 minuten bereiden
4 ( 600 kcal pp ) tot 5 ( 480 kcal pp ) personen
Het lijkt voor 5 personen niet veel, maar het is een vrij zware maaltijd
Nodig:
500 g diepvries blokjes spinazie ( geen a la creme!)
Een pakje ( vegetarische ) spekblokjes ( 175 g )
300 g tagliatelle ( andere pasta kan ook )
200 ml creme fraiche
Een zakje geraspte kaas 30+ ( 200 g )
Een el oosterse wokolie ( olijfolie mag ook )
1. Smelt de spinazie.
2. Bak ondertussen de spekblokjes in de olie knappperig bruin.
3. Kook de pasta zoals op de gebruiksaanwijzing.
4. Meng de creme fraiche goed door de spinazie tot dit een gladde massa is.
5. Giet de pasta af en laat deze 5 minuten afgesloten staan. Meng ondertussen de kaas door het spinaziemengsel.
6. Voeg de spekblokjes toe.
7. Meng tenslotte goed met de pasta. Eet smakelijk!
Xxx
4 ( 600 kcal pp ) tot 5 ( 480 kcal pp ) personen
Het lijkt voor 5 personen niet veel, maar het is een vrij zware maaltijd
Nodig:
500 g diepvries blokjes spinazie ( geen a la creme!)
Een pakje ( vegetarische ) spekblokjes ( 175 g )
300 g tagliatelle ( andere pasta kan ook )
200 ml creme fraiche
Een zakje geraspte kaas 30+ ( 200 g )
Een el oosterse wokolie ( olijfolie mag ook )
1. Smelt de spinazie.
2. Bak ondertussen de spekblokjes in de olie knappperig bruin.
3. Kook de pasta zoals op de gebruiksaanwijzing.
4. Meng de creme fraiche goed door de spinazie tot dit een gladde massa is.
5. Giet de pasta af en laat deze 5 minuten afgesloten staan. Meng ondertussen de kaas door het spinaziemengsel.
6. Voeg de spekblokjes toe.
7. Meng tenslotte goed met de pasta. Eet smakelijk!
Xxx
woensdag 23 maart 2011
Recept: Frisse Yoghurt Curry
1 uur bereiden
Ongeveer 434 kcal
4 personen
Nodig:
3 el olijfolie
1 el oosterse wokolie ( 4 el olijfolie mag ook )
Een courgette
Een kleine broccoli
500 g aardappelen
Een grote ui
300 g griekse yoghurt
Een blikje tomatenblokjes, of verse tomaten ( 400 g )
100 g verse sperziebonen ( diepvries mag ook )
Een handje basilicum
Zout en peper
2 el kerriepoeder
1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en was ze.
2. Snijd de broccoli, courgette en de ui in stukjes.
3. Bak de ui in de olie tot deze goudbruin is.
4. Voeg de broccoli, courgette en sperziebonen toe. Roerbak dit 5 minuten.
5. Voeg 300 ml water en de tomatenblokjes toe. Breng dit aan de kook.
6. Voeg de aardappelen toe en laat deze minimaal 20 minuten afgedekt gaar worden.
7. Als de groenten en aardappelen beetgaar zijn, de yoghurt, basilicum en zout en peper naar smaak toevoegen.
8. Alles goed doorwarmen. Eet smakelijk!
Xxx
Ongeveer 434 kcal
4 personen
Nodig:
3 el olijfolie
1 el oosterse wokolie ( 4 el olijfolie mag ook )
Een courgette
Een kleine broccoli
500 g aardappelen
Een grote ui
300 g griekse yoghurt
Een blikje tomatenblokjes, of verse tomaten ( 400 g )
100 g verse sperziebonen ( diepvries mag ook )
Een handje basilicum
Zout en peper
2 el kerriepoeder
1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en was ze.
2. Snijd de broccoli, courgette en de ui in stukjes.
3. Bak de ui in de olie tot deze goudbruin is.
4. Voeg de broccoli, courgette en sperziebonen toe. Roerbak dit 5 minuten.
5. Voeg 300 ml water en de tomatenblokjes toe. Breng dit aan de kook.
6. Voeg de aardappelen toe en laat deze minimaal 20 minuten afgedekt gaar worden.
7. Als de groenten en aardappelen beetgaar zijn, de yoghurt, basilicum en zout en peper naar smaak toevoegen.
8. Alles goed doorwarmen. Eet smakelijk!
Xxx
zondag 20 maart 2011
What did we eat this week? Week 5
Maandag Bloemkoolcurry, basmatirijst en een vegetarische cordon bleu
Dinsdag
Aardappelen, rodekool en een vegetarische schnitzel
Woensdag
Gegeten bij een vriendin
Hoofdgerecht:Bamboe met soja, aardappeltjes, pappadums, rijst met rozijnen, noodles, boontjes en salade, natuurlijk allemaal heel lekker klaargemaakt, maar ik zou jullie nu ( nog ) niet kunnen vertellen hoe
Nagerecht:
Fruitsalade met o.a. mango en aardbeien met chocoladeijs, zelden heb ik zo lekker gegeten en zo vol gezeten!
Donderdag
Fusillischotel ( Recept )
Vrijdag
Falafel-caramba ( Recept )
Zaterdag
Champignonsoep ( zonder champignons! Haha ) en een mini 4-kazen pizza
Zondag
Een verjaardagsfeestje van de chinees
Gado gado met rijst
Xxx
Dinsdag
Aardappelen, rodekool en een vegetarische schnitzel
Gegeten bij een vriendin
Hoofdgerecht:Bamboe met soja, aardappeltjes, pappadums, rijst met rozijnen, noodles, boontjes en salade, natuurlijk allemaal heel lekker klaargemaakt, maar ik zou jullie nu ( nog ) niet kunnen vertellen hoe
Nagerecht:
Fruitsalade met o.a. mango en aardbeien met chocoladeijs, zelden heb ik zo lekker gegeten en zo vol gezeten!
Donderdag
Fusillischotel ( Recept )
Vrijdag
Falafel-caramba ( Recept )
Zaterdag
Champignonsoep ( zonder champignons! Haha ) en een mini 4-kazen pizza
Zondag
Een verjaardagsfeestje van de chinees
Gado gado met rijst
Xxx
Abonneren op:
Posts (Atom)