Zoeken in deze blog

zaterdag 30 april 2011

Recept: tonijnsalade

6 personen
Brunch, lunch, toastjes
10 minuten
Ongeveer 70 kcal per persoon

Nodig
2 blikjes tonijn op water
3 el augurkblokjes, of 1 augurk in blokjes gesneden
4 el halvanaise
Peper en zout indien nodig

Bereiden
1. Laat de tonijn goed uitlekken.
2. Prak de tonijn fijn met de augurk en halvanaise. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe. Simpel!

Eet smakelijk!

Recept: Super snelle noodles

4 personen
Hoofdgerecht
15 minuten bereiden
Ongeveer 390 kcal

Nodig
300 gram ongekookte eiernoodles
Een zakje roerbakgroenten naar smaak ( 400 gram )
Een zakje teriyakisaus
1 el olijfolie
175 gram desblokjes ( of kip )

Bereiden
1. Kook de noodles zoals op de gebruiksaanwijzing.
2. Bak de desblokjes in de olie goudbruin.
3. Bak de roerbakgroenten mee en laat dit een beetje slinken.
4. Warm de saus mee.
5. Giet de noodles af en roer ze goed door de groenten.

Eet smakelijk!

vrijdag 29 april 2011

Recept: Pittige pizza tosti

1 persoon
Lunch
10 minuten bereiden
Ongeveer 305 kcal per persoon

Nodig
1 plakje 20+ kaas licht gerijpt
1 plakje ( vegetarisch ) vleeswaren
Chilisaus
Curry
1 tomaat
2 volkoren boterhammen
Olijfolie
Halvarine

Bereiden
1. Besmeer de buitenkant van de boterham met halvarine.
2. Beleg de boterhammen met de kaas, vleeswaren, chilisaus, curry en tomaat.
3. Bak de tosti aan beide kanten bruin in een koekenpan in de olijfolie.

Eet smakelijk!

donderdag 28 april 2011

Recept: Pittige komkommersalade

1 persoon
Bijgerecht
5 minuten bereiden
Ongeveer 80 kcal per persoon

Nodig
Een schaaltje komkommer
20+ geraspte kaas
1/2 el chilisaus
1/2 el ketchup

Bereiden
1. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
2. Schep de chilisaus en ketchup goed door de komkommer.
3. Bestrooi met de kaas.

Eet smakelijk!

maandag 25 april 2011

Recept: Paaseieren

6 personen
Brunch, hapje
30 minuten bereiden, een dag wachten
Ongeveer 100 kcal per persoon

Nodig
eieren
3 el halvanaise
2 tl mosterd
Zout en peper
Paprikapoeder
Een scheutje maggi
Een paar sprietjes bieslook als versiering
Een spuitzak

Bereiden
1. Kook de eieren 8 minuten, laat ze schrikken en ongeveer een uur goed afkoelen. Berg ze dan voor een dag op in de koelkast.
2. Pel de volgende dag voorzichtig de eieren, snijd ze doormidden en schep het eigeel eruit.
3. Prak het eigeel fijn met de halvanaise, mosterd, maggi, paprikapoeder en eventueel zout en peper.
4. Doe het mengsel in een spuitzak en vul hiermee de eitjes. Versier met de bieslook.

Eet smakelijk!

zondag 24 april 2011

What did we eat this week? Week 10

Maandag
Wraps

Dinsdag
Kliekjes

Woensdag
Kliekjes

Donderdag
Patat en een vanille- milkshake

Vrijdag
Frisse zomerse noodles ( recept )



Zaterdag
Soep en pizza

Zondag
BBQ

Ik weet het, niet echt een culinaire week, haha.

Xxx