Zoeken in deze blog

maandag 4 april 2011

Recept: Wokgroenten in Teriyakisaus met rijst en balletjes

2 personen
Hoofdgerecht
20 minuten bereiden
Ongeveer 360 kcal

Nodig
150 gr geurige Thaise rijst
Een zakje wokgroenten ( 400 gr )
4 vegetarische gehaktballetjes
Teriyakisaus ( zelfgemaakte is het lekkerst, maar uit een zakje kan ook )

Bereiden
1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
2. Wok de groenten en laat de groenten slinken.
3. Bak de gehaktballetjes volgens de gebruiksaanwijzing.
4. Voeg tenslotte de saus toe aan de groenten. Je kunt alles met elkaar mixen of apart serveren.

zondag 3 april 2011

What did we eat this week? Week 7

Maandag
Rodekool, aardappelen met currysaus en een groenteschijf

Dinsdag
Pasta-ovenschotel

Woensdag
Kip madras ( met quorn i.p.v. kip ) met gele rijst, naanbrood, mango chutney en rauwkostsalade

Donderdag
Een broodje frikadel speciaal ( recept ), geserveerd met patat met currysaus



Vrijdag
Spinaziewraps ( recept )



Zaterdag
Echte gado gado ( recept )



Zondag
Groentepannetje met groenteschijf ( recept )



Xxx

Recept: Groentenpannetje met groenteschijf

1 persoon
30 minuten bereiden
Hoofdgerecht
Ongeveer 350 kcal ( dit hangt af van welke ingredieenten je kiest om te gebruiken )

Nodig:
1 groenteschijf
75 gr sperziebonen
75 gr courgette
75 gr broccoli
2 aardappelen ( middel )
Olijfolie
1 bouillonblokje naar smaak ( ik had een smeltend wokblokje )

Voorbereiden:
1. Schil, was en snijd de aardappelen in blokjes.
2. Snijd de broccoli van de steel en de courgette in blokjes.

Bereiden:
1. Kook de aardappelen en de broccoli even voor.
2. Bak ondertussen de groentenschijf in een heel klein beetje olie.
3. Bak de courgette en de sperziebonen 3 minuten in een klein beetje olie.
4. Voeg de aardappelen en de broccoli toe. Voeg het bouillonblokje en een heel klein beetje water toe. Laat dit onder af en toe goed roeren afgedekt staan tot alles gaar is.

Eet smakelijk!